Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Гайсинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує

Дата: 06.09.2024 09:38
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

Гайсинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомляє,  що безпечність харчових продуктів досягається беззаперечним виконанням норм законодавства.

У зв’язку з цим хочеться нагадати основні вимоги до реалізації живої риби:

  • Всі потужності, які вирощують рибу та інші водні живі ресурси, з метою подальшого їх обігу повинні бути зареєстровані як первинне виробництво відповідно до Порядку державної реєстрації потужностей, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 15 лютого 2024 року № 431, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04 квітня 2024 р. за № 501/41846.
  • Один раз на рік, проводити ветеринарно-санітарну оцінку стану водних об'єктів (кожного плеса), на підставі якого, та результатів лабораторного дослідження риби видається ветеринарне свідоцтво форми № 1 - на всю партію вирощеної живої риби.
  • На кожну партію лову, за результатами клінічного огляду, ветеринарного свідоцтва форми № 1 виданого на всю партію вирощеної живої риби, епізоотичного благополуччя та відповідності транспортних засобів для перевезення, видається ветеринарна довідка в межах адміністративного району або ветеринарне свідоцтво форма № 1 для транспортуванням риби за місцем призначення, в тому числі на агропродовольчі ринки.
  • Оператор ринку повинен транспортувати рибу та/або інші водні ресурси відповідно до вимог ДСТУ 2284-93 «Риба жива» (спеціальний транспорт із  закритим  кузовом,  внутрішня  поверхня якого покрита антикорозійним  матеріалом/спеціально обладнані цистерни, контейнери і бочки).
  • Реалізуючи  живу рибу, продавці повинні бути одягнені в санітарний одяг. Кожен реалізатор риби повинен мати особисту медичну книжку з відміткою про проходження медичного огляду не рідше одного разу на рік.

Покупці пам'ятайте: не купуйте рибу та рибопродукти в невстановлених місцях та звертайте увагу на стан живої риби, температуру навколишнього середовища  та терміни її реалізації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних